• Školská burza pre Unicef - 2022

          • Dňa 24.6.2022 sa v hlavnej chode školy uskutočnila v rámci projektu Škola priateľská k deťom, burza vecí. Žiaci doniesli množstvo hračiek, oblečenia, bižutérie, pochutín a mnoho ďalších vecí. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 160 Eur, čo je dvojnásobok oproti predošlému roku. Vyzbieraná suma poputuje organizácii UNICEF, na pomoc deťom v Ukrajine. Všetkým zapojeným deťom ďakujeme za ich snahu a aktivitu. 

          • Príbeh motýľov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Príbeh motýľov .

            V máji tohto školského roka sa žiaci štvrtého ročníka tešili z malého prekvapenia. Do triedy im pribudol živý kútik s húseničkami bábôčky bodliakovej  Niekoľko vyučovacích hodín prírodovedy sme venovali spoznávaniu motýľov. Žiaci čítali o motýľoch, ich živote a vyhľadávali rôzne informácie z encyklopédie. Spracovali pekné projekty a o zaujímavé informácie sa podelili so svojimi spolužiakmi.

            Každý deň pozorovali ako húseničky rastú, ako sa menia a vyvíjajú. Netrvalo dlho húseničky podrástli a našli si svoje miesto na spodnej strane viečka plastovej nádobky. Zavesili sa tam a približne za sedem dní sa z nich vytvorili kukly. Kukly boli zo zvláštneho pavučinkového zámotku. Keď sa všetky húsenice zakuklili bolo potrebné ich preniesť do sieťky a už len čakať  Za niekoľko dní sa z kukly začal liahnuť prvý motýľ. Za ním ďalší a ďalší. Deti sa tešili, že môžu sledovať tento neobyčajný prírodný úkaz priamo v triede. Z motýľov sme sa tešili ešte pár dní, kŕmili sme ich sladkou šťavou a kúskami ovocia. Keďže v sieťke by nedokázali dlho prežiť, museli sme sa s motýlikmi nakoniec rozlúčiť. Na školskom dvore sme ich vypustili do voľnej prírody. Stanú sa pomocníkmi včiel pri opeľovaní kvetov v našej školskej záhrade. Veríme, že sme aj týmto zážitkovým učením prispeli k pozitívnemu a zodpovednému vzťahu detí k prírode a živým organizmom. No a možno niekde na potulkách prírodou naše motýle aj stretneme.

             

          • Superstar v ŠKD

          • Dňa 22. 6. 2022 sme uskutočnili hudobno-zábavnú súťaž Superstar v ŠKD. Ďakujeme všetkým súťažiacim, úžasnej porote, divákom a všetkým, ktorí sa zúčastnili na našej každoročnej zábavnej súťaži.

          • Koncoročný výlet 4.A a 5.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet 4.A a 5.A.

            Dňa 15.6. 2022 sa žiaci 4.A  a 5.A triedy zúčastnili koncoročného výletu do Skanzenu v Zuberci. Múzeum oravskej dediny pripravilo pre žiakov zaujímavý program v podobe remeselníckych dielní. Spolu so žiakmi sme si vychutnali krásu oravskej prírody a priblížili život a prácu ľudí na Orave v minulosti. Žiaci mali možnosť sedieť v starej škole, kde sa dozvedeli o spôsobe učenia žiakov a bývania učiteľa v minulosti.  V jednotlivých remeselníckych dielničkách si žiaci remeslá aj vyskúšali. Učili sa pracovať s drôtom, vyskúšali si prácu s drevom a hlinou, výrobu sviečok aj opracovanie kože. Takto sme sa aspoň na chvíľu mohli ponoriť do atmosféry minulosti a nahliadnuť tak do života oravskej dediny. Výlet pokračoval návštevou Brestovskej jaskyne, kde sme v tmavých priestoroch objavovali krásu podzemia. Prežili sme deň plný pekných zážitkov a dobrej nálady.

          • Atletika

          • Pri príležitosti otvorenia novej bežeckej dráhy na štadióne v Dolnom Kubíne sa dňa 14.06. uskutočnili preteky v behu na 60 metrov. Zúčastnili sa aj naši žiaci a žiačky, ktorí súťažili v štyroch kategóriách. Predprípravka žiaci a žiačky, prípravka žiaci a žiačky, mladší žiaci a žiačky a starší žiaci a žiačky. Veľká gratulácia patrí Nele Tabačkovej a Marekovi Záhorovi, ktorí obsadili prvé miesto a získali zlatú medailu. Za reprezentáciu školy chválime aj ostatných žiakov, ktorí reprezentovali našu školu. Tak isto ďakujeme usporiadateľom a mestu, za možnosť sa zapojiť do súťaže a za obnovenie atletickej dráhy v Dolnom Kubíne.

          • Múzeum oravskej dediny-školský výlet

          • Dňa 8.6.2022 naši prváci, druháci a tretiaci navštívili Múzeum oravskej dediny v Zuberci. Žiaci spoznávali život na tradičnej dedine, zažili vyučovanie v starej škole, dozvedeli sa o spôsobe bývania, o výrobe plátna, o mletí obilia, či o výrobe keramiky . V roľníckom dome nám gazdiná porozprávala, ako tam ľudia žili, kde spali, varili, jedli. V tvorivých dielňach si vyskúšali staré remeslá ako je drotárstvo, pletenie a tkanie, zdobenie kraslíc... Žiakom sa aspoň na chvíľu pootvorili dvere do dávnej minulosti...Aj napriek nepriaznivému počasiu sme prežili veľa zážitkov.

          • Vedecko - populárne prednášky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vedecko - populárne prednášky.

            V utorok 7.6.2022 sa uskutočnila séria prednášok s popularizátorom vedy Dušanom Valentom z Občianskeho združenia In Vivo. Žiaci 4. - 9. ročníka sa zúčastnili prednášok na rôzne témy napr. Zvieracie kuriozity, Slnečná sústava, Prekvapenia a omyly živočíchov, Monumenty z praveku, Pyramídy a iné veľké záhady, Ako funguje Zem - najväčšie prírodné katastrofy. Aj takýmto spôsobom sme podporili a prehĺbili záujem detí o vedu a prírodu. Chceli sme tak rozvíjať ich kritické myslenie a vedeckú gramotnosť.

          • Hasičská súťaž Plameň

          • Gratulujeme nášmu hasičskému družstvu - chlapcov a dievčat k peknému výkonu na okresnom kole hasičskej súťaže Plameň. Dievčatám držíme palce na krajskom kole.Tiež ďakujeme všetkým rodičom za spoluprácu :)

        • Exkurzia Osvienčim
          • Exkurzia Osvienčim

          • Dňa 1.6. sa žiaci deviateho ročníka, spolu so žiakmi prvého ročníka SOŠ polytechnickej v Kňažej, zúčastnili exkurzie do bývalého koncentračného tábora Auschwitz – Birkenau v Poľsku.

            Žiakov sprevádzala sprievodkyňa, ktorá nám  počas cesty na miesto prehliadky podala množstvo zaujímavých informácií nielen o Poľsku a samotnom tábore, ale aj o dedinách a mestách, cez ktoré sme prechádzali.  V tábore sa už žiakom venovala miestna sprievodkyňa, ktorá  nám pri každom výklade uviedla príbehy ľudí, ktorí zažili hrôzy tohto miesta. Následne sa žiaci premiestnili do blízkeho tábora Birkenau, kde mohli vidieť kruté podmienky života zajatcov v tzv. barakoch.

            Je potrebné, aby žiaci v rámci prevencie extrémizmu, rasizmu a intolerancie poznali dejiny ľudstva a pochopili, že sloboda a bezpečie, ktoré majú dnes, neboli vždy samozrejmosťou.

        • Boli sme úspešní
          • Boli sme úspešní

          • V rámci výzvy na podávanie žiadostí o financovanie rozvojového projektu environmentálnej výchovy a vzdelávania v základných a stredných školách ENVIROPROJEKT 2022 bolo Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR v stanovenom termíne predložených prostredníctvom vyplnenia online formulára na webovom sídle ministerstva spolu 264 projektov, z ktorých komisia pre výber, hodnotenie a finančnú podporu environmentálnych projektov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR  vybrala 27 projektov.

            Naša škola je v tabuľke hodnotenia na prvom mieste s projektom  pod názvom Ako chutí remeslo?

            Uspesne_projekty_Enviroprojekt_2022.pdf

            Ďakujem pani učiteľke A.Kereškényiovej za predloženie tohto projketu. Projekt začneme realizovať od 15. júna do 14.decembra 2022 .

        • Plán práce na jún
          • Plán práce na jún

          • 1.6 Exkurzia – koncentračný tábor Osvienčim, 9.A

            3. 6. Koncoročný výlet – L. Mikuláš (turistika – športový areál) 7. a 8. ročník

            7. 6. Prednáškový deň s Dušanom Valentom z OZ Ľudia, mýty & dejiny

            8.6. Školský výlet- skanzen Zuberec

            10.6. OP CUP malý futbal dievčat

            15. 06. Výstava Modrotlač v OG v Dolnom Kubíne so žiakmi 6. A

            15.6. Školský výlet – Zuberec - 4.A -5.A

            24.6. Juniáles

            24.6. Zbierka pre UNICEF formou školskej burzy

            24.6. Rozprávková noc v knižnici

            27.06. Hodnotenie VVV šk. roka 2021/2022

            27.6. OČAP a DH + Prvá pomoc

            Čitateľský maratón - Čítajme si 2022

            MATERSKÁ ŠKOLA

            1.6. MDD

            9.6. Astro show-planetárium

            17.6. Rozlúčka predškolákov

            24.6. Zdravé nôžky – bosonohá olympiáda

            28.6. Ovocný piknik

            ŠKD

            MDD, Kolotoč hier

            SUPERSTAR, súťaž v speve a tanci

            Darček pre otecka

            Kreslenie na chodník

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou
        • sekretariát : 043/5863163 riaditeľka školy : 0908 904 258 badanova@zskomdk.sk materská škola : 0918 858 789 vedúca ŠJ : 0918 858 791 školský klub detí : 0918 738 333 CVČ: 0918 738 303
        • Komenského 279/32, 026 01 Dolný Kubín 02601 Dolný Kubín Slovakia
        • IČO: 37808761
        • DIČ: 2021612956
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje