• Prijatie žiačok u pána primátora

          • Dňa 2.11.2023 prijal pán primátor Ing. J. Prílepok na pôde Mesta Dolný Kubín  naše žiačky - Elišku Záhorovú a Lenku Barabášovú, žiačky 5.A triedy, ktorým odovzdal ceny za literárnu súťaž k Týždňu mobility. Veľmi pekne poďakoval žiačkam za ich pekné práce a  odovzdal ceny 3 autorkám, ktoré získali od porotcov najviac hlasov vecné ceny.

          • Vyhodnotenie výstavky tekvíc, "Halloweenske" aktivity

          • Dňa 27.10.23 si žiaci na hodinách anglického jazyka pripravili dobrovoľné aktivity v rámci multikultúrneho vzdelávania na tému "Halloween". Žiaci si pripravili pestrú paletu aktivít, niektorí prišli v maskách a doniesli aj občerstvenie. Na vyučovaní sa žiaci hrali napríklad pexeso, pantomímu, skladali anglické slovíčka, hrali sa s balónmi, alebo tancovali. Niektorí žiaci sa tiež zapojili do výroby tekvíc, ktoré zdobili hlavnú chodbu školy. Členovia žiackej školskej rady tekvice vyhodnotili a vybrali tri najkrajšie tekvice z výstavky. Všetci žiaci boli za svoju snahu ocenení.

          • Divadelné predstavenie v angličtine

          • Dňa 23.10.23 sa žiaci zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku. Žiaci piateho a šiesteho ročníka videli predstavenie s názvom "Dick Whittington and his cat" - Dick Whittington a jeho mačka. Príbeh bol inšpirovaný legendou, v ktorej sa hlavná postava dostane z chudoby vďaka svojej mačke. Žiaci siedmeho až deviateho ročníka videli predstavenie s názvom "United neighbours of London" - Súdržní susedia Londýna. Predstavenie rozprávalo príbehy rôznych postáv, žijúcich v susedstve Londýna. Žiaci vypracovali pred predstavením viaceré cvičenia, v ktorých sa naučili novú slovnú zásobu, ktorá bola následne použitá v predstavení.

          • Vitamínový deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vitamínový deň.

            Október už tradične patrí v našej škole zdravej výžive. Všetci dobre vieme, akú významnú úlohu zohráva zdravé stravovanie v živote každého z nás. A tak sa 25. október u nás zmenil na „Vitamínový deň“. V triedach sme sa zamerali na zdravý životný štýl, prevenciu obezity konzumovaním ovocia a zeleniny, ktoré sú zdrojom najväčšieho množstva vitamínov a iných dôležitých látok. Ukázali sme si ako pripravíme zdravé sladkosti. Formou prezentácií a rozhovorov si obohatili svoje vedomosti o vitamínoch a zdravej výžive. Na záver sme si pripravili smoothie, na ktorom si všetci pochutili.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc.

            V pondelok 23. októbra sme pripravili pre žiakov našej školy podujatie k Medzinárodnému dňu školských knižníc na tému: Školská knižnica vám dáva priestor na to, aby ste boli výnimoční. Podujatie prebiehalo formou globálneho vyučovania a jeho cieľom bolo pochopiť, že vzdelávanie, učenie sa a čítanie robí každého z nás výnimočným.

          • Svetový deň cestovného ruchu

          • Na hodinách geografie na 2. stupni sme si pripomenuli Svetový deň cestovného ruchu. Vysvetlili sme si význam cestovného ruchu pre hospodárstvo jednotlivých štátov, pre medzinárodnú spoluprácu, znižovanie chudoby a nezamestnanosti, ale aj pre celkové zlepšovanie kvality života.

               Žiaci robili nasledovné aktivity:

            • Piataci, šiestaci a siedmaci dopodrobna rozoberali pojmy týkajúce sa cestovného ruchu, z ktorých vytvárali pojmové mapy.
            • Ôsmaci sa v skupinách zahrali na cestovné kancelárie a pripravili pre potenciálnych klientov návrh dovolenky alebo predĺženého víkendu na Orave a blízkom okolí s návrhom ubytovania, stravovania, výletov a atrakcií. Na vyhľadávanie informácií mohli žiaci výnimočne použiť internet vo svojich mobiloch, prípadne v školskom počítači.
            • Deviataci ako najstarší žiaci sa s nami podelili o svoje sny v oblasti cestovania. Najčastejšími vysnívanými destináciami našich deviatakov sú veľkomestá ako Londýn, Paríž, New York, Tokio, ..., ale aj krásne tropické pláže na Maledivách, Tahiti, v Thajsku a podobne.

               Všetci žiaci 2. stupňa v ankete odpovedali na otázky, aké iné štáty okrem Slovenska už navštívili a či už niekedy leteli lietadlom.

               Zistili sme, že žiaci 2. stupňa našej školy už spolu navštívili 20 štátov Európy a 11 mimoeurópskych štátov.

               Lietadlom už letelo 42 žiakov, čo predstavuje 33 % všetkých žiakov 2. stupňa.

               Všetkým žiakom aj rodičom prajeme veľa krásnych zážitkov pri spoznávaní ďalších zaujímavých lokalít na Slovensku aj v zahraničí.

          • Naši starkí a starké na návšteve v škole 10.10.2023

          • Pri príležitosti Októbra – mesiaca úcty k starším sme so žiakmi 5.A pripravili program a spoločné aktivity pre starých rodičov a spoluobčanov z Kňažej. Žiaci s rodičmi z 5.A nachystali občerstvenie pre našu návštevu, predstavili sa programovým pásmom básní a ľudových piesní a naši hostia si s nami aj zaspievali. Potom sme vytvorili skupinky a so starkými sme sa spolu zahrali stolové hry, kde sme cvičili pamäť, aj pohotovosť a užívali sme si vzájomnú prítomnosť. Pri odchode z našej školy si návštevníci prezreli naše triedy a školskú záhradu. Všetkým zúčastneným ďakujeme !

        • Ponuka práce
          • Ponuka práce

          • Základná škola s materskou školou, Komenského 279/32  v Dolnom Kubíne

            prijme do pracovného pomeru

              učiteľa/ku druhého stupňa  s aprobáciou anglický jazyk

             

            Úväzok :  100% na dobu určitú počas zastupovania materskej a rodičovskej dovolenky

            Nástup možný : 13.11.2023

            Kvalifikačné predpoklady :  

            • vysokoškolské vzdelanie  II. Stupňa
            • Podľa Vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov, ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov v platnom znení.

            Požadované doklady :

            • žiadosť o prijatie do zamestnania
            • profesijný životopis
            • doklad o ukončenom vzdelaní
            • súhlas so spracovaním osobných údajov

             

            Platové podmienky :

            V zmysle zákona 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene  a doplnení zákonov a v závislosti od platovej triedy a dĺžky započítanej praxe je funkčný plat od  1.161,50 eur.

             

            Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu so štruktúrovaným životopisom a kontakt (telefonický alebo e-mailový) zašlite písomne na adresu školy alebo prostredníctvom elektronickej pošty badanova@zskomdk.sk do 25.10.2023

          • U včelára

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album U včelára.

            V piatok 29. septembra žiaci 4. ročníka navštívili uja včelára. Dozvedeli sa rôzne zaujímavosti zo sveta včiel a o ich nenahraditeľnej úlohe pre život na našej Zemi. Zoznámili sa tiež s prácou včelára ako aj so špeciálnymi pomôckami, ktoré pri svojej práci využíva. Na záver dostali domáci med, na ktorom si výborne pochutili.

          • Svetový deň mlieka v školách

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetového dňa mlieka v školách.

            V stredu 27. septembra pri príležitosti ,,Svetového dňa mlieka na školách" žiaci 1. – 4. ročníka navštívili poľnohospodárske družstvo Bziny. Absolvovali prehliadku areálu a kravína, kde mali možnosť vidieť kravičky zblízka a viac porozumieť, čo všetko zahŕňa starostlivosť o tieto poľnohospodárske zvieratá. Veľkú radosť im spôsobila možnosť pohladkať teliatka. Celou návštevou nás sprevádzala pani zootechnička, ktorá odpovedala na všetky zvedavé otázky detí .

          • Informatika trochu inak

          •          Žiaci 3.A ostali zaskočení, keď zistili, že na informatike budú „maľovať“. Pomocou mobilu s aplikáciou Quiver sme oživili vymaľované kresby pred očami žiakov tak, ako môžete vidieť vo fotogalérii. Vďaka aplikácii Quiver je učenie zábavné tým, že kombinuje fyzické vyfarbenie so skvelou technológiou rozšírenej reality, čím vytvára pútavý, vzdelávací a magický zážitok. Deti nakoniec ani neľutovali, že neboli pri počítačoch.

          • Kam na strednú školu ?

          • O možnostiach ďalšieho štúdia na strednej škole diskutujeme so žiakmi v rámci triednických hodín, v čase prestávok, konzultáciami s karierovým poradcom na škole a vítame aj možnosti osobnej prezentácie, či besedy so zástupcami stredných škôl.

            Takouto príležitosťou bola aj beseda v pondelok 25.9.2023 so zástupcom Strednej školy stavebnej v Liptovskom Mikuláši, inžinierom Šuflirskym, ktorý našim žiakom, aj rodičom prišiel porozprávať o možnostiach štúdia na ich škole vo viacerých maturitných, aj nematuritných, či nadstavbových odboroch.

            Ďalšou príležitosťou pre lepší prehľad o možnostiach štúdia bude Burza stredných škôl, na ktorú pôjdeme s deviatakmi do MSKS v Dolnom Kubíne 24.10.2023.

          • Európsky deň jazykov v našej škole

          • V utorok 26.9.2023 sme si na hodinách anglického jazyka na 2. stupni pripomenuli Európsky deň jazykov viacerými zábavnými aktivitami, kvízmi, či súťažami, kde sme včleňovali nielen slovenské a anglické výrazy, ale naučili sme sa aj niekoľko nových slov v taliančine, španielčine, vo francúžštine, ale aj v iných európskych jazykoch.

            Učenie sa jazykov iných národov nám umožňuje vzájomne si lepšie porozumieť a pochopiť naše kultúrne rozdiely. Veríme, že obohatením obsahu vzdelávania v anglickom jazyku sme k tomu prispeli.

          • Jazda zručnosti na bicykli

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jazda zručnosti na bicykli.

            V rámci týždňa mobility sa dňa 20. septembra žiaci 4. ročníka zúčastnili Jazdy zručnosti na bicykli. Prostredníctvom prekonávania rôznych prekážok si preverili svoje cyklistické zručnosti medzi rovesníkmi. Našu školu reprezentovali - Lucia Čižmáriková, Dominika Skočíková, Martin Janotík a Matej Horáček. Srdečne blahoželáme Dominike Skočíkovej, ktorá sa umiestnila na 2. mieste.

        • Pozvánka na rodičovské združenie
          • Pozvánka na rodičovské združenie

          • Dňa 25.9.2023 sa koná plenárne a triedne rodičovské združenie o 14.30 hod v triedach základnej  školy.. Jeho súčasťou sú voľby do Rady školy zástupcov rodičov za základnú školu.

          • Deň obetí holokaustu a rasového násilia

          • Dňa 8.9. 2023 sa žiaci 9. A zúčastnili pri príležitosti pripomienky Dňa obetí holokaustu a rasového násilia "NEZABUDNUTÍ SUSEDIA". V priestoroch Gymn. P. O. Hviezdoslava si žiaci vypočuli príbeh profesora Yohanana Friedmanna, rodáka zo Zákamenného, ktorý prežil 2. svetovú vojnu na Slovensku. Na Židovskom cintoríne sme pripomenuli mená niekdajších dolnokubínskych Židov a uctili si ich pamiatku aj položením bieleho kamienka na hroby.

        • Ponuka zamestnania
          • Ponuka zamestnania

          • Základná škola s materskou školou, Komenského 279/32, Dolný Kubín prijme do pracovného

            pomeru pedagogického  asistenta

            Pracovný úväzok : 100 %

            Nástup možný : 02.10.2023

            Kvalifikačné predpoklady :  

            • vysokoškolské vzdelanie alebo úplné stredné vzdelanie

            Podľa Vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov, ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné požiadavky pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov v platnom znení.

             

            Ďalšie predpoklady : 

            • bezúhonnosť
            • zdravotná spôsobilosť pre výkon práce
            • ovládanie štátneho jazyka
            • trpezlivý a ústretový prístup k žiakom,  rodičom a zamestnancom

            Požadované doklady :

            • žiadosť o prijatie do zamestnania
            • profesijný životopis
            • doklad o ukončenom vzdelaní
            • súhlas so spracovaním osobných údajov

            Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu so štruktúrovaným životopisom a kontakt (telefonický alebo e-mailový) zašlite písomne na adresu školy alebo prostredníctvom elektronickej pošty badanova@zskomdk.sk do 25.09.2023

        • Bádame v záhrade
          • Bádame v záhrade

          • Aj v tomto školskom roku sme boli podporení v projekte Enviroprojekt 2023 a začíname realizovať náš projekt  " Bádame v záhrade."

            Hlavným cieľom projektu je prostredníctvom praktických zručností a skúseností naučiť a viesť žiakov k tvorbe a ochrane životného prostredia. Školská záhrada poskytuje nespočetne veľa príležitostí na objavovanie, bádanie, skúmanie a kladenie otázok, ktoré napomáhajú zbližovaniu detí s okolitým životným prostredím.

            Žiaci budú plniť rôzne aktivity ako -  Tanier plný zdravia,  Ako tlačíme kapustu, Ako žije včela medonosná, Ako vzniká dážď. Žiaci vytvoria Kalendár záhradkára a zistia aké dary nám dáva záhrada.

            Tešíme sa, že náš edukačný proces bude plný bádateľských aktivít.

        • Voľby zástupcov rodičov do Rady školy
          • Voľby zástupcov rodičov do Rady školy

          • Vážení rodičia,

            Rade školy pri Základnej škole s materskou školou, Komenského 279/32, Dolný Kubín sa  končí zákonom stanovené funkčné obdobie. Tvorí sa nová Rada školy a preto je potrebné zvoliť zástupcov rodičov do tohto orgánu.

            Postup ustanovania rady školy určuje zákon 596/2003 Z.z. a vyhláška 291/2004 Z.z. :

            Členmi rady  základnej školy s materskou školou  sú dvaja zvolení zástupcovia pedagogických zamestnancov z toho jeden z radu pedagogických zamestnancov ZŠ a jeden z radu pedagogických zamestnancov za MŠ , jeden zvolený zástupca nepedagogických zamestnancov, štyria zvolení zástupcovia rodičov – z toho jeden za MŠ a traja za ZŠ, ktorí nie sú  zamestnancami školy alebo školského zariadenia, a štyria delegovaní zástupcovia zriaďovateľa.

            Riaditeľ školy alebo riaditeľ školského zariadenia zvyčajným spôsobom zvolá pedagogických zamestnancov, osobitne nepedagogických zamestnancov a v spolupráci so zástupcami rodičov zvolá rodičov žiakov školy alebo školského zariadenia (ďalej len „volič“).

            Voľby do rady školy sa môžu uskutočniť, ak je prítomná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov. Ak sa nezišla nadpolovičná väčšina oprávnených voličov, riaditeľ vyhlási opakovanú voľbu, pričom sa pri opakovaných voľbách podmienka účasti nadpolovičnej väčšiny nevyžaduje.

            Kandidáta na voleného člena rady školy môže po jeho súhlase navrhnúť ktorýkoľvek                                  z voličov. Voľby sa uskutočnia tajným hlasovaním. Platný hlasovací lístok je ten, na ktorom je označený určený alebo nižší počet kandidátov ustanovený pre túto skupinu voličov v rade školy.

            Po dohode s pánom predsedom rady rodičov Vám predkladám tento postup:

            Na základe odporúčaní triednych učiteľov a niektorých rodičov súhlasili s kandidatúrou do rady školy : 

            Kandidáti za materskú školu :

            pán Bakala Pavol - 2.tr.

            pani Šeligová Tatiana - 2.tr

            Kandidáti za základnú školu :

            pán Jakubjak Michal - 1.A

            pani Beáta Krížiková - 3.A

            pán Ondrek Miroslav - 3.A

            pani Lenka Čižmáriková - 4.A

            pán Záhora Tomáš - 5.A

            pani Kazimierová Katarína - 6.A

            pani Batunová Stanislava - 7.A 

             pán Hepfel Bohuslav - 8.A

            Do piatku 22.9.2023 do 12.00 hod prijímam na adrese sekretariat@zskomdk.sk návrhy na  kandidátov na volených zástupcov rodičov do Rady školy. Okrem mena, priezviska navrhovaného kandidáta a triedy kde má navrhnutý dieťa, bude priložená formulácia ” navrhovaný moju nomináciu prijal a súhlas je možné overiť na telefónnom čísle xxxxxxxx” . Len takúto nomináciu je možné akceptovať.

            Na pondelok 25. septembra 2023 o 14.30 hod elektronickou poštou zvolám stretnutie rodičov všetkých žiakov školy, kde bude  bod programu ” voľba zástupcov rodičov do Rady školy “. Ak o 14.40 nebude podľa prezenčných listín nadpolovičná väčšina rodičov (200 rodičov), vyhlásim na ten istý deň o 15.00 hod. opakovanú voľbu.

            Volebná komisia prijíma návrhy na kandidátov, zostaví kandidátku, pripraví prezenčlistiny voličov zostavené podľa jednotlivých tried ZŠ, a tried MŠ vyhotoví volebný lístok , ktorý bude okrem všeobecných údajov a identifikačných znakov obsahovať očíslovaný zoznam navrhnutých kandidátov s uvedenou triedou ZŠ, ktorú dieťa kandidáta navštevuje.

            Každý volič – rodič žiaka ZŠ môže na volebnom lístku vyznačiť zakrúžkovaním poradových čísel najviac troch kandidátov za rodičov žiakov ZŠ a každý volič- rodič žiaka MŠ môže zakrúžkovať jedného kandidáta za rodičov MŠ uvedených na volebnom lístku.

            Volebný lístok, ktorý je inak upravený, je neplatný. Volebný lístok vhodí oprávnený volič za základnú školu osobne do urny umiestnenej na hlavnej chodbe školy a za materskú školu do urny umiestnenej na chodbe materskej školy.

            Oprávnení voliči z radov rodičov si môžu uplatniť len jeden hlas bez rozdielu na počet detí v škole.

            Členmi RŠ sa stávajú prví traja kandidáti podľa počtu získaných hlasov za rodičov žiakov ZŠ a prvý kandidát podľa počtu hlasov za rodičov MŠ.

            V prípade rovnakého počtu hlasov kandidátov v poradí o zvolení za člena RŠ za rodičov ZŠ alebo MŠ rozhodne žrebovaním predseda VK za prítomnosti členov VK, riaditeľa školy, prípadného zriaďovateľom delegovaného pozorovateľa a za prítomnosti zástupcu rodičov.

            Ak dieťa zvoleného zástupcu rodičov prestane byť žiakom školy, členom rady školy sa stáva ďalší zvolený zástupca rodičov, ktorý vo voľbách získal najvyšší počet hlasov.

                                                                                                                    Mgr. Daša Badáňová

                                                                                                                      riaditeľka školy

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • sekretariát : 043/5863163 riaditeľka školy : 0908 904 258 badanova@zskomdk.sk materská škola : 0918 858 789 vedúca ŠJ : 0918 858 791 školský klub detí : 0918 738 333 CVČ: 0918 738 303
      • Komenského 279/32, 026 01 Dolný Kubín 02601 Dolný Kubín Slovakia
      • IČO: 37808761
      • DIČ: 2021612956
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje